vrijdag 23 augustus 2013

Opgelicht, vals belooften en niks blijkt waar te zijn FirstchoiZe oplichters

 Opgelet met FirstchoiZe




Op woensdag 5 juni ben ik telefonisch benaderd door het Promotieteam van First Choize. First Choize wilde mij een leuke aanbieding doen mbt tot een Google campagne. Ik had hier echter geen interesse in. Vervolgens werd mij verteld dat ik er een website bij kreeg, welke compleet naar mijn wensen werd gemaakt. Tevens zou ik dan met mijn website in de top 10 op Google terecht komen. Na een hoop gepusht van de kant van First Choize ben ik overstag gegaan en hebben wij een afspraak gemaakt op 7 juni 2013. Omdat ik niet een heel goed gevoel kreeg bij dit telefoongesprek, heb ik deze afspraak verzet, zodat mijn partner hier ook bij kon zijn.

Op 11 juni 2013 is een verkoper van First Choize bij ons geweest met een mooi aanbod, dachten wij. Wij waren op dat moment enthousiast, maar wilde hier nog over nadenken en mijn partner en ik wilde dit nog samen bespreken. Dit was volgens Benjamin niet mogelijk, omdat wij direct moesten beslissen. Er waren echter maar een aantal pakketten beschikbaar en er waren een hele hoop geïnteresseerde. Als wij op dat moment niet zouden beslissen, zou de aanbieding aan onze neus voorbij gaan. Wij twijfelden, omdat het ‘te mooi om waar te zijn’ klonk. De verkoper verzekerde ons dat wij met deze campagne en onze nieuwe website meer potentiële klanten op de website zouden krijgen, dus wij zijn uiteindelijk akkoord gegaan met de aanbieding.

Enkele mooie dingen die de verkoper ons heeft beloofd zijn:

·         Een mooie website, waarvoor een medewerker bij ons langs zou komen om onze wensen te bespreken;

·         Een adwords champagne waar wij niet naar om hoeven te kijken en door First Choize beheerd zou worden;

·         De website zou binnen 6 dagen op google in de top 10 staan;

·         Opmaak van de juiste titels en omschrijvingen;

·         Optimalisatie en beheer van zoekwoorden, First Choize zou een lijst van google ontvangen met de meest gebruikte zoekwoorden.
 

Dit zou ons een hele hoop tijd schelen waardoor wij ons konden bezig houden met andere zaken.

Vervolgens:

·         Er is niemand bij ons geweest om de website te bespreken, wij moesten zelf naar First Choize toe komen;

·         Wij hebben zelf de campagnes moeten bedenken

·         De website staat nog steeds niet in de top 10;

·         Wij moeten zelf de titels en omschrijvingen bedenken;

·         Wij moeten zelf de zoekwoorden bedenken.

 

Tevens heeft de verkoper ons het volgende verteld:

·         Het is een eenmalige aanbieding, waarbij wij direct moesten beslissen

·         First Choize werkt samen met Google en krijgt van Google een lijst met zoekwoorden die zij het beste konden gebruiken in de adwords reclame (Google bevestigd niet bekend te zijn met  FirstchoiZe )

·        
First Choize is een online marketing specialist met alle kennis in huis (
Toen wij bij First Choize op kantoor waren, hadden wij een gesprek met 2 medewerker van FirstchoiZe. Tijdens dit gesprek bleek dat zij niet veel van marketing af weten en niets van ons producten af te weten)
 
 

·         De domeinnaam luierkraam.nl wordt door First Choize op hun eigen server gehost.(niks van waar ik kom nu er achter dat alles wordt bij yourhosting ondergebracht)
 
 
 
Het kost ons nu juist meer tijd als dat het ons voorheen kostte. Omdat wij niet tevreden waren met bovenstaande, werden wij op 25 juni 2013 uitgenodigd op het kantoor van First Choize. De bedenktermijn van 14 dagen was op die dag ook verlopen.
 
Toen wij bij First Choize op kantoor waren, hadden wij een gesprek met 2 medewerker Tijdens dit gesprek bleek dat zij niet veel van marketing af weten en niets van luiers af te weten. Ook moesten wij maar bij andere advertenties op google gaan kijken wat de beste zoekwoorden ed zijn. Beter goed gestolen, dan slecht bedacht werd er gezegd. En dit terwijl First Choize claimt de specialisten op dit gebied te zijn en dit ook op hun documentatie en website staat.

 
 
In de getekende overeenkomst staat dat het pakket onderstaande kosten:

Periodieke bijdrage excl. BTW     € 198,00
BTW                                             €    41,58
Periodieke bijdrage incl. BTW      € 239,58
Begin juli ontvangen wij een factuur met de maandelijkse bijdrage van €289,19 inclusief BTW, ook dit was niet de afspraak. Ook vroegen wij ons af waarom wij deze bijdrage al moesten betalen, als wij nog geen werkende website en goede adwords campagne hebben. Benjamin heeft ons tijdens zijn verkoopgesprek toegezegd dat wij in eerste instantie alleen de inschrijfkosten van € 89,00 zouden betalen en de maandelijkse bijdrage pas zou starten zodra de website online staat.
 
Na enkele week kreeg wij een shootscreen van de hoofdpagina toen dacht wij zo van nou dat kan niet waar zijn (en zegt ie in de mail de hoofdpagina is klaar
Nu als ik achteraf kijkt lijkt also men expres heel slecht werk leveert zodat de klant zelf het contract ontbindt en vervolgens komen ze met 30% van de totale bedrag at je moet betalen om er uit te kunnen) (daar is de overeenkomst letterlijk in voordeel opgemaakt)
 Als wij 4 jaar aan vast zitten dan verwachten wij tenmist iets moois (voor  239,58- per maand)
 
 
 
Op 3 juli hebben wij First Choize een email gestuurd met daarin onze bedenkingen mbt de werkwijzen van First Choize, tevens hebben wij aangegeven van de samenwerking af te willen zien.
 Men wijs dit af, wij zijn er nog steeds mee bezig
Mensen die ervaring hebben met First choiZe horen wij graag
 
 


 dpq_6@hotmail.com

4 opmerkingen:

  1. wat is jullie status op dit moment m.b.t. Firstchoize?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij zijn eindelijk na een hoop brieven heen en weer van First Choize af.. Het heeft ons wel 1100 eur incl BTW gekost. Helaas, want eigenlijk verdien die oplichters dit helemaal niet!

    Mijn vriendin heeft eerst telefonisch contact gehad met Davit van First Choize. Dit gesprek verliep niet al te netjes en uiteindelijk is mijn vriendin uitgemaakt voor leugenaar. Want al die

    beloftes zouden allemaal niet gemaakt zijn en staan ook niet in het contract.

    Een paar dagen later hebben zij weer telefonisch contact gehad en Davit had een eenmalig coulance voorstel. Wij konden afzien van de upgrate naar de nieuwe website, maar konden dan

    nog wel gebruik maken van hun diensten... Een door hun beheerde en geoptimaliseerde google adwords campagne en dat voor het maandbedrag van €239 per maand, 4 jaar lang.. Iets wat Google medewerkers

    gratis voor je doen!!! Toen mijn vriendin dit tegen hem zei waren zijn woorden: "Ja mevrouw, wie zijn gat brand moet op de blaren zitten!"

    Wij hebben vervolgens een brief op laten stellen om First Choize in gebreken te stellen en het contract te ontbinden... First Choize had natuurlijk op elk argument wel een antwoord, maar kwam wel met

    een voorstel om het contract af te kopen voor 60% van de hoofdsom. Hier hebben wij op geantwoord met een tegenvoorstel. Hier is First Choize niet op in gegaan, maar kwam wel met een (wederom) eenmalig coulance voorstel om het contract af te kopen voor 2500 excl btw.

    No way dat wij die 2500 euro gingen betalen en deden een laatste tegenvoorstel Als First Choize hier niet op in zou gaan, zouden wij een civiele procedure opstarten en een schade claim eisen. First Choize ging echter wel in op het voorstel in met daarbij de reactie:







    Wederom erg coulant van First Choize dus :s

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ok, weet je of er al iemand de zaak heeft laten voorkomen? Wij gaan dit wel doen. Het kan toch niet zo zijn dat het tekenen van een contract inhoudt, dat je opgelicht mag worden? Onze site staat na 6 maanden nog niet bij de 1e 10 pagina's in Google. Een professioneel webdesigner heeft de site doorgelicht en kwam tot de conclusie dat de site nooit gevonden zal worden door Google, omdat die simpelweg technisch niet af is.. We hebben de betaling stopgezet en gaan dit laten voorkomen..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wij hebben het contract voor een "redelijk" bedrag af kunnen kopen. Maar elke cent is er natuurlijk een teveel.. Aangifte volgt

    BeantwoordenVerwijderen